Arnout Bakker

Nog een merrieveulen!

Elska frá Ævintyri

M. Trúa frá Ævintyri

V. Hringur frá Fossi

Het tweede veulen is zoals we hoopte ook een merrieveulen. Een prachtige super zwarte merrie die onder toeziend oog van de kinderen overdag geboren werd. Wat ontzettend mooi om weer mee te maken. Dit veulen is vernoemd naar haar over-overgrootmoeder en stammoeder van Foksandi Elska vd Loekshamhoeve. Wie weet een nieuwe stammerrie maar nu eerst maar genieten dat alles gezond is.

Ons eerste (merrie)veulen dit jaar.

Edda frá Ævintyri

M. Álfadís frá Ævintyri

V. Hringur frá Fossi

Een krachtige maar liefdevolle en charmant merrieveulen geboren. Vernoemd naar Edda Run waar Hringur vandaan komt en die voor ons alle bovenstaande eigenschappen ook bezit. Wij zijn erg blij met deze mooie dame!

Helaas geen jonge hengstenkeuring in April ivm Corona

 

We hadden dit jaar net als andere jaren weer een jonge hengst in training maar helaas door de Corona kon het NSIJP de jonge hengstenkeuring dit voorjaar niet door laten gaan. We willen de eigenaar van deze jonge hengst bedanken voor haar vertrouwen en hopelijk mogen we komend najaar alsnog wat jonge hengsten op de keuring laten zien als alles goed gaat.

Op de achtergrond staat een ervaren hengst (Hringur frá Fossi) die net als vorig jaar weer een seizoen bij ons ter dekking staat.

Happy newyear!

Make the best of every day in 2020 and capture all beautiful moments!

Óskadis en Ellen showen tölt zonder zadel en hoofdstel

 

Tijdens het 60-jarig jubileum van het NSIJP wat gevierd werd in combinatie met het fokkerij-event. Mochten Ellen en Óskadis meer rijden in de frá Wyler show daar Óskadis is gefokt door Arnout en Mieke van Herwijnen samen. Na een show onder zadel mochten ze kijken of ze nog steeds zonder zadel en hoofdstel konden rijden. En zoals je kunt zien op de foto konden ze zelfs tölt showen en dit zonder enige training vooraf. Patty wist dit mooie moment van wederzijds vertrouwen vast te leggen.

Dubbel eigen fok op wedstrijd ;-)

Tijdens de clubkampioenschappen van Sunnanvindur in Oirschot was er dit jaar ook ruimte voor de Ukkie-proef. Een leuke mogelijkheid voor zowel Demi als Julian om een keer mee te mogen doen aan een wedstrijdje. Demi koos ervoor om op Pipta te rijden met Arnout als hulp en Julian koos ervoor om op Óskadis te rijden met Ellen als zijn hulp. Ze hebben het beide geweldig gedaan en vonden het voor herhaling vatbaar.

Bjartur op zijn 4e WK

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bjartur is dit jaar samen met Yoni voor de 4e keer achtereen volgend geselecteerd om mee te doen aan het WK. Dit jaar is dat in Berlijn. We volgen Bjartur natuurlijk net als altijd op de voet, ook in zijn trainingen. Arnout mocht deze WK mee als hoefsmid voor het Nederlandse team en Ellen mocht dit jaar met het Nederlandse team als Teamleader voor de jeugd.

Pipta A-final NK in T4

Pipta mag samen onder Ellen Meesters na een nette proef in de T4 aankomende zondag meedoen in de A-finale. Voor een tweede wedstrijd in deze proef is dat geen verkeerd resultaat. De foto zag er in ieder geval al veel belovend uit.
Leuk zo’n eigen fok, zelf getraind en dan zo’n resultaat.

 

Hengstenkeuring 2019

We kunnen weer terugkijken op een succesvolle hengstenkeuring waarbij Vallari van ’t Ilperveld als kampioen uit de bus kwam. Maar vooral trots op hoe de 4 mannen (helaas nog geen mooie foto van Trúr frá Nyttland) zich hebben gedragen en hebben laten zien wat ze in zich hebben. Eigenaren bedankt voor het in ons gestelde vertrouwen en veel succes en geluk met jullie knappe mannen, we zullen ze in de toekomst blijven volgen.

Fláki geboren

Fláki frá Ævintyri

M. Fásè∂ frá Ævintyri

V. Mjölnir vom Lipperthof

Gisteravond laat op 11 april is ons enige (hengst)veulen van dit jaar geboren. Het eerste veulen van Fásè∂ met een bonte hengst hadden we eigenlijk ook bont verwacht maar het werd een hele bijzondere kleur waarvan we nog niet weten wat het gaat worden. Hij heeft in ieder geval de kol van zijn opa Hringur frá Fossi geërfd.