Geschiedenis

Vanaf 1995 is Ellen onder de naam Foksandi begonnen met fokken. Haar stammerrie is Elska van de Loekshamhoeve voor welke ze jaarlijks een passende hengst zocht. In de daarop volgende jaren werd naast Elska ook gefokt met een aantal dochters van Elska en 1x met Fönn van de Korenmolenweg die op dat moment in ons bezit was.

Arnout is vanaf 2001 actief in de fokkerij onder de naam Aquadraat. Stammerrie bij Arnout is Gæfa fra Skammbeinsstödum 1. Daarnaast heeft Arnout van o.a. Mieke van Herwijnen een aantal keer een merrie mogen lenen om een veulen mee te fokken.

Vanaf 2010 hebben Arnout en Ellen hun fokkerij samen voortgezet onder de naam Ævintýri waar ze ook een aantal leenmerries hebben mogen gebruiken en ondertussen Fruin-Fortuna frá Aquadraat (o.a. de moeder van Bjartur frá Aquadraat) hun nieuwe stammerrie is geworden.

Op 4 Oktober 2014 hebben Arnout en Ellen geprobeerd zoveel mogelijk paarden uit hun fokkerij tot nu toe samen te brengen voor een kleine show. In het filmpje hieronder is een impressie te zien van de fokkerijshow die dag. Beginnend met Fortuna samen met de jonge paarden van Stoeterij Ævintýri daarna alle paarden van Foksandi en Aquadraat onder het zadel.