Opening ovaalbaan

In Keldonk, op het terrein van fokkers, wedstrijdruiters en IJslander enthousiastelingen Arnout Bakker en Ellen Meesters, ligt sinds kort een ovaalbaan. Zaterdag werd deze baan feestelijk geopend. Isibless sprak Arnout en Ellen en Krijn Buijtelaar verzorgde foto’s van de dag.

Wat is de reden voor jullie om een ovaalbaan aan te leggen?
De reden om een ovaalbaan aan te leggen was om voor onszelf de trainingsmogelijkheden uit te bereiden. Zeker nu we ook een druk gezinsleven hebben met onze handen bindertjes. Ook willen we op kleine schaal anderen de mogelijkheid geven om aan laag drempelige Futurity proeven deel te kunnen nemen.

Hoe is de dag verlopen, wat konden de aanwezigen bekijken?
Voor klanten van de hoefsmederij hadden we ’s ochtends een Futurity uitgeschreven die beoordeeld. Op een positieve manier werd er feedback gegeven door Nanco Lekkerkerker en Tom Buijtelaar. ’s Middags als opening van de baan hebben we geprobeerd zoveel mogelijk fokprodukten van zowel Aquadraat (Arnout zijn fokkerijlijn), Foksandi (Ellen haar fokkerlijn) als vanaf 2010 Ævintyri (waar hun beide lijnen samen komen) te laten zien. In totaal hadden we 28 fokprodukten bij elkaar. Hier hebben we een show van gemaakt.

Door iedereen is erg enthousiast gereageerd op de dag die mede dankzij het geweldig mooie weer, een aantal geweldige vrijwilligers en alle mensen die mee wilden doen tot een topdag hebben gemaakt. Bovendien heeft de baan zich super gehouden.

We bedanken Arnout en Ellen voor hun tijd en wensen ze veel plezier met hun nieuwe baan.

Bron: Isibless Nederland